Laptele de măgăriță este tot mai căutat de români, dar și de străni, fiind cunoscut pentru proprietățile sale terapeutice și calitățile nutritive.
Deși costul este unul destul de mare, acest tip de lapte este tot mai căutat și mai apreciat în România și în străinătate. Specialiștii spun că este recomandat pentru persoanele cu alergii și nu numai, iar compoziția acestuia este foarte apropiată de laptele matern.
Laptele de măgăriță este extrem de apreciat atât în industria farmaceutică, cât și în consumul de zi cu zi. Mai mult decât atât, brânza produsă din acest lapte valorifică această raritate și se vinde cu prețuri de până la 1000 de euro pe kilogram.
Cererea pentru acest tip de lapte este în creștere datorită proprietăților sale nutritive și beneficiilor pentru sănătate. Ca rezultat, brânza obținută din laptele de măgăriță este considerată cea mai scumpă din lume, prețurile ajungând până la 1000 de euro pe kilogram.
Laptele acestor animale are proprietăți benefice asupra organismului uman și este recomandat de medici pentru tratarea de afecțiuni diverse.
Tratamentele făcute cu laptele de măgăriță ajută la scăderea nivelului de colesterol, la prevenția infecțiilor gastro intestinale și chiar la creșterea imunității. ”Aurul alb” mai este folosit și în industria cosmetică. Peste hotare, îmbăierea în lapte de măgăriță ajunge să coste câteva mii de euro.
Motivul pentru care laptele de măgăriță este din ce în ce mai căutat de români pentru consumul larg este reprezentat de compoziția sa similară cu cea a laptelui matern atât din punct de vedere al Ph-ului, cât și din perspectiva nutrițională.